Na het water zijn nu ook de bomen gearriveerd in het centrum

Na het water zijn nu ook de bomen gearriveerd in het centrum

Afgelopen maandag 2 december, werden voor de C& A en het Huis van Katoen en Nu bomen geplant. De grote plantaan die voor Nielz café komt werd twee dagen later in de grond gezet. Het geheel is een heel speciaal project die moet garanderen dat de planten zeker dertig en misschien wel zestig jaar kunnen blijven staan. Rob Hogt sprak namens de gemeente over het project. Erwin van Herwijnen van Tree Ground Soluntions gaf een uitgebreide toelichting.

Van Herwijnen heeft al dertig jaar ervaring in het planten van bomen in stedelijke gebieden. Al ruim vijftien jaar is hij bekend met Permavoïd, een systeem dat opgebouwd is met speciale ‘kratten’ die voor een goede voedingsbodem van de bomen zorgen. De grote Oosterse plataan komt in een speciale bunker te staan. Dit maakt de boom nog beter bestand tegen kermissen, markten en zelfs langsrijdend verkeer.

Voor het Huis van Katoen en Nu en voor C& A komen lindes te staan. Deze zijn volgens het permavoid systeem in de grond gezet. Van Herwijnen garandeert dat de bomen zeker 30 jaar mee gaan. Hij gaf voorbeelden van andere boomprojecten elders in het land.

Rond de bomen komen speciale bankjes waarop het publiek kan zitten. De bomen hebben nu in de wintermaanden geen blad, maar als er straks in de zomer bladeren aan de bomen zitten geeft dat Almelo en zijn nieuwe plein de Coridor een nog mooier aanzicht.