Siny Pots ontvangt Almelo Speld .

Siny Pots ontvangt Almelo Speld .

Gistermiddag kreeg Siny Post uit handen van de Almelose burgemeester Arjen Gerritsen de Almelo speld uitgereikt

Ze kreeg de onderscheiding tijdens de viering van het veertigjarige jubileum van de Zonnebloem, afdeling Schelfhorst. De landelijke organisatie brengt al tientallen jaren mensen samen door het organiseren van activiteiten. Zoals muziek- en ontspanningsmiddagen, kerstvieringen, bustochten, etentjes en theaterbezoeken. Een langjarige spil in die organisatie is Siny Pots, de voorzitter.

De Almelo Speld, is een onderscheiding voor mensen die zich inzetten voor de samenleving. Die kreeg ze niet alleen voor haar vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem, maar ook voor al die andere taken. Zo maakt ze deel uit van het Armoedepact en is ze sinds 1991 voorzitter van het Internationale Topvolleybal Toernooi. Daarnaast zit ze in het jumelagecomité met Iserlohn, is ze commissielid bij de Sportprijs Almelo, en zit ze in het Seniorenoverleg Schelfhorst.