Oud-Hollandse braderie woonboulevard

Oud-Hollandse braderie woonboulevard  

 

Voor jonge bezoekers een kijkje in het verleden en voor de oudere mensen een sentimentele greep naar vervlogen tijden. In een gezellige sfeer kunnen de bezoekers tijdens de Hollandse Braderie kijken, beleven en meedoen. Want hoe werd vroeger alles gemaakt, toen alle machinale apparatuur nog niet voorhanden was? In passende kledendracht laten vaklieden zien hoe je moet mandenvlechten, kantklossen, houtdraaten of stoelmatten. Ook midwinterhoorns worden gemaakt en door bezoekers uitgetest. Slechts een greep uit de leuke kraampjes die sfeervol voor de winkels op Woonboulevard Almelo worden opgesteld. Het thema is Oud Hollands, omdat de vaklieden uit geheel Nederland 1 maart afreizen naar Woonboulevard Almelo. Zo kun je bijv. ook zien hoe het Staphorsterstipwerk tot stand komt of hoe touwslagers te werk gaan. Deze oude ambachten worden afgewisseld met verkoopkraampjes en lekkernijen. De vrouw-Antjes delen deze lekkernijen uit om te proeven en kinderen kunnen zich gratis vermaken op de springkussens of in de schminkhoek. En om het sfeertje leuk te omlijsten kan een draaiorgel uiteraard niet ontbreken.  

Na het succes van vorig jaar wil de Winkeliersvereniging van Woonboulevard Almelo ook dit jaar wederom maandelijks een gezellige braderie organiseren. Deze zullen iedere keer een ander thema hebben, waardoor een bezoek aan de Zondag Braderie steeds een andere beleving wordt. De Oud Hollandse Zondag Braderie is a.s. zondag 1 maart van 11.00 uur tot 17.00 uur geopend.