Trouwen in Almelo zo heet de nieuwste tentoonstelling in huis van Katoen en Nu

Trouwen in Almelo zo heet de nieuwste tentoonstelling in huis van Katoen en Nu die vanaf 27 juni 2020 de hele zomer te bezichtigen is. Door middel van trouwfoto’s nemen we je mee naar vroeger jaren en kun je zien hoe er toen in Almelo getrouwd werd en op welke bijzondere plekjes de foto’s zijn gemaakt. Ook is de tentoonstelling ingericht met bruidsmode uit de jaren 60 tot aan nu, zo zie je dat ook bruidsmode door de jaren heen erg is veranderd.
Daarnaast proberen wij u een kleine indruk te geven wat er zoal komt kijken bij het organiseren van een trouwerij om het een geslaagde huwelijksdag te laten worden, hierbij valt te denken aan de bruidskleding, trouwkaarten, bruidstaart, bloemen etc.
Om de dag extra speciaal te maken kan je overwegen om te gaan varen met het huwelijksbootje of wat te denken van de Almelose stadsomroeper die graag zijn steentje bijdraagt en misschien valt een bijzonder voertuig zoals een koets met paarden wel bij jouw in de smaak. Een tentoonstelling voor jong en oud, maar ook zeker voor a.s. bruidsparen.
Om 14.00 uur was eerst het woord aan onze stadsomroeper René Coupée die het woord vervolgens aan Gerrit Van Woudenbergh gaf en deze heette alle aanwezigen van harte welkom in het huis van Katoen en Nu en daarna was het de beurt aan Dorine Slaghekke (trouwambtenaar) die gisteren het eerste huwelijk heeft voltrokken in het huis van Katoen. Na een korte toespraak mocht ze een taart aansnijden met een afdruk van de poster van deze expositie waarmee de opening een feit was.
Vervolgens kregen alle aanwezigen koffie of thee met een stukje taart.

De expositie is gratis tijdens openingsuren te bezichtigen in het huis van Katoen en Nu. Woensdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en op koopzondag van 12.00 – 17.00 uur. Kom ook!