Presentatie Almelose Scheepsbeschuit

Presentatie Almelose Scheepsbeschuit

Marion Wesselink

Bakker Jan Detert, de derde generatie uit de Almelose bakkersfamilie overhandigde onlangs de eerste rol originele Almelose Scheepsbeschuit aan wethouder Arjen Maathuis in het Huis van Katoen en Nu.  Het was Coen ten Heggeler, van onder andere het Pastoorsbootje, die met het idee kwam om Almelose Scheepsbeschuit in zijn bootje te presenteren. Ook het Huis van Katoen en Nu is gecharmeerd van de beschuit.

Bakker Jan Detert gaf aan dat  scheepsbeschuit van vroeger uit van witte bloem werd gemaakt en dat deze hard was en niet bepaald smakelijk. Hij besloot al snel een meergranen beschuit te vervaardigen die met een plak kaas er op heel smakelijk is. De originele Almelose Scheepsbeschuit is verkrijgbaar bij Bakkerij Detert aan de Bornebroeksestraat en Het Huis van Katoen en Nu.