Duikers van Galathea op zoek

Mysterie van de verdwenen waterfiets

Op zaterdag 19 september heeft onze duikclub een zoek en berging actie uitgevoerd naar een verdwenen waterfiets van Jeroen Bos eigenaar van restaurant Stadslab te Almelo . Een van zijn waterfietsen is spoorloos, gezonken of ontvreemd .Op zijn verzoek hebben wij de plas voor zijn bedrijf aan de Sluiskade NZ ,onder de waterspiegel uitgekamd .

In onze duikvereniging is expertise aanwezig om zo ‘n actie uit te voeren .De vijver omvat een grootte  ongeveer 45 bij 125 meter, met een diepte van 2,5 meter .Dat is een behoorlijke badkuip met water met een verbinding met het Almelo – Nordhoorn kanaal .We hebben verschillende zoekpatronen onder de loep genomen .
Voorafgaand aan de duikers heeft onze jeugd -magneetvis afdeling de plas ” afgetast” naar de mogelijke vindplaats van een groot object .Ik hoor u denken: magneetvissen naar een polyester-boot , wat heeft dat voor zin ? Dat zal ik u vertellen . Onze leden hebben een goede werp techniek , En zijn zo instaat onregelmatigheden onderwater te traceren .  Die plaatsen worden dan gemarkeerd met een boei , zodat de duikers daar gericht kunnen kijken.

De waterfiets hebben we niet gevonden, hij ligt er niet !

Lijkt het jou ook leuk om de wereld eens van onder water te bekijken en zou jij het super tof vinden om ook mee te doen om mysteries op te lossen?

Kom dan vrijdag 2 oktober naar ons clubhuis aan de Sluiskade Noordzijde 126, 7603 XZ Almelo. Je wordt verwacht om 19.30 uur waar we zullen beginnen met kennismaken en koffie. Je krijgt een presentatie over duiken en na een uitgebreide briefing zul je zelf rond 20.45 uur in het zwembad je eerste duik gaan maken.

Help jij ons mee om andere mysteries op te lossen? Geef je dan nu op via pr@galathea.nl Er zijn aan deze introductie geen kosten verbonden.

Wist je trouwens dat je al vanaf je 12e mag duiken en dat we een speciaal jeugdprogramma voor jongeren vanaf 11 jaar hebben? Vraag rustig om informatie.

We zien je graag vrijdagavond 2 oktober aan de Sluiskade Noordzijde 126. Om teleurstellingen te voorkomen verzoeken we je vriendelijk doch dringend om je op te geven via pr@galathea.nl.

Meer informatie over OWSV Galathea kun je vinden op onze website; www.galathea.nl