Achilles viert uitgesteld eeuwfeest met wereldkampioenen en erepenningen

Achilles viert uitgesteld eeuwfeest met wereldkampioenen en erepenningen

ALMELO – Het eeuwfeest moest vorig jaar door corona worden uitgesteld. Maar de 101e verjaardag van Achilles is misschien nog wel mooier. De wereldkampioenen van Team NL zijn twee dagen op bezoek en burgemeester Arjen Gerritsen had twee erepenningen voor de jubilerende korfbalvereniging meegenomen.

Burgemeester Arjen Gerritsen mocht het korfbalfeest dinsdagavond openen.  Burgemeester   had twee eervolle geschenken meegenomen: de stadspenning van de gemeente Almelo en, namens de Koning, de Koninklijke Erepenning. Gerritsen benadrukte dat de stadspenning „een hoge waardering is die niet zo heel vaak wordt uitgereikt. Hij roemde de enorme betekenis die Achilles in de 101-jarige clubgeschiedenis voor Almelo heeft gehad

Dat de stadspenning werd overtroeft door een koninklijke erepenning , die in een iets groter doosje werd aangeleverd, noemde de burgemeester onvermijdelijk De koning kun je niet naar de kroon de steken.

Deze foto is van Carolien Nijzink