Sluisdeuren bij De Pook gerestaureerd door Stichting Stadsherstel Almelo

Sluisdeuren bij De Pook gerestaureerd door Stichting Stadsherstel Almelo

 De Pook, Kanaal Almelo – Nordhorn

 In 1982 dreigden de sluisdeuren bij De Pook aan het Kanaal Almelo – Nordhorn verloren te gaan bij het verdwijnen van de sluis. Op initiatief van Stichting Stadsherstel Almelo zijn ze op de wal geplaatst en opgeknapt. Nu bijna 40 jaren later zijn ze opnieuw gerestaureerd en hersteld door Alwin Bekhuis. Na een lange periode van restauratie staan ze inmiddels weer op hun oude vertrouwde plaats aan het kanaal.

Op woensdagmiddag 21 juli om 16.00 uur worden ze onthuld tijdens een feestelijke bijeenkomst aan het Kanaal Almelo – Nordhorn, aan het einde van de Gravenallee.

Donateurs van de Stichting Stadsherstel Almelo zijn uitgenodigd om bij deze onthulling aanwezig te zijn. Er wordt dan uitgebreider stil gestaan bij het kanaal Almelo-Nordhorn, de sluizen, de rol van Stadsherstel en de manier waarop het kunstwerk tot stand is gekomen.