wederom de 16 Almelose militairen herdacht die sneuvelden in voormalig Nederlands Indië

Op 14 augustus 2021 zijn wederom de 16 Almelose militairen herdacht die sneuvelden in voormalig Nederlands Indië en voormalig Nederlands Nieuw Guinea in de periode 1945-1962.

Door de nog steeds geldende coronabeperkingen was de Commissie Indië Monument Almelo genoodzaakt de herdenking wederom anders vorm te geven.

Samen met AAVisie is er, net als vorig jaar, een herdenkingsuitzending gemaakt.
Deze is terug te kijken via www.aavisie.nl en www.IndiemonumentAlmelo.nl.

Bij het monument in het Hagenpark vond een zeer bescheiden ceremonie plaats. Er werden enkele bloemstukken gelegd om de 16 jonge Almelose jongens te eren, zij die niet terug kwamen. Opdat zij niet vergeten worden.

Ongeveer 200.000 militairen zijn ingezet in Nederlands Indië.
Beroepsmilitairen, Vrijwilligers en Dienstplichtigen.
6000 van hen keerden niet terug naar Nederland. Zij liggen begraven op de erevelden in Indonesië.  16 van hun namen staan op de steen in het Hagenpark.
Almelose jongens die nooit meer thuis kwamen.

De Commissie hoopt dat er in 2022 weer een normale herdenking kan plaats vinden, zonder corona beperkingen, gewoon weer met z’n allen in het Hagenpark.

De Commissie Indië Monument Almelo is altijd op zoek naar nog onbekende verhalen en foto’s.
Mocht u nog foto’s en verhalen hebben over de mensen die vermeld staan op de steen of mensen die erbij horen (uit Almelo en omstreken) en in Indië of Nieuw Guinea geweest zijn, zouden zij deze heel graag willen horen en zien.
Dit zodat ze van de website en de kleine uitzendingen een document kunnen maken. En dat met als enige  en belangrijke reden dat er niet vergeten mag worden. Een foto en het verhaal houdt ze levend en in ons midden. Wilt u verhalen of foto’s delen, neem dan contact op met de commissie via  contact@indiemonumentalmelo.nl.