Onthulling herinneringsbordje Vredesboom in de Verzetsheldenbuurt in Almelo

Onthulling herinneringsbordje Vredesboom in de Verzetsheldenbuurt in Almelo

 

Het thema van de Vredesweek 2021 is “wat doe jij in Vredesnaam? Inclusief Samenleven”. Op donderdag 23 september om 11.00 uur werd door de Wethouder Eugène van Mierlo en een van de basisschoolleerlingen van Het Letterveld, aan de vijver in de Rumerslanden een herinneringsbordje onthuld bij een Vredesboom.

Het is een lang gekoesterde wens van de Ambassade van Vrede in Almelo om een plek te markeren als gedachtenis aan Vredeswerkers van nu en uit het verleden: om nooit te vergeten…. De plek is gevonden in de verzetsheldenbuurt. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn.

De boom is een vleugelnoot, de Latijnse benaming is pterocarya fraxinifolia.

De onthulling kan plaatsvinden dankzij samenwerking tussen de Ambassade van Vrede, Het Kindcentrum Sluitersveld, Basisschool Het Letterveld, de gemeente Almelo en Woningstichting Sint Joseph Almelo.