Expositie Van turf tot waterstof in Huis van Katoen en Nu

Expositie Van turf tot waterstof in Huis van Katoen en Nu

Deze expositie werd vanmiddag geopend door de directeur van Cogas dhr. Gerald de Haan en door burgemeester van Almelo dhr. Arjen Gerritsen.

Deze expositie geeft antwoord op tal van vragen zoals;

Wanneer werd de eerste gasfabriek in Almelo gebouwd? Hoe komt de stroom van de energiecentrale naar jouw stopcontact? En hoe gaan we in de toekomst onze huizen verwarmen zonder aardgas? Het antwoord op deze en heel veel andere vragen vind je in oktober, november en december 2021 in het Huis van Katoen en Nu tijdens de expositie Van turf tot waterstof – Cogas 55 jaar vol energie.

In 2021 bestaat Cogas 55 jaar. Maar de geschiedenis van energie gaat natuurlijk veel verder terug. We gaan terug naar de eerste gasfabriek van Almelo en nemen je mee in de verhalen van vroeger. Je ziet oude gereedschappen en materialen, op foto’s en film kun je zien hoe het werk er vroeger aan toeging en hoe dat verschilt met nu. Want je kunt ook zien hoe het werk van Cogas er nu uitziet. En we kijken vooruit naar een toekomst met duurzame energie.

Ontdek wat er onder de grond verstopt zit, en wat er in die grijze kastjes zit die je in je straat vindt. De expositie is leuk om te bekijken voor oud én jong! Bezoekers kunnen een spelletje Cogas-ganzenbord spelen en je kunt op de foto gaan met de Cogas-bus. Houd de agenda van het Huis van Katoen en Nu in de gaten om te zien welke activiteiten er te doen zijn.