500 leerlingen gaan Almelose bedrijven bezoeken!!

500 leerlingen gaan Almelose bedrijven bezoeken!!

De komende week gaan 500 leerlingen van de 4 Almelose middelbare scholen, het Canisius, Pius X, CSG het Noordik en Het Erasmus, bedrijven bezoeken. Door de Corona hebben een aantal bedrijven ervoor gekozen op een van de scholen een presentatie te geven, maar gelukkig kunnen ook veel bedrijfsbezoeken door gaan.

Op dinsdag 23 november om 13.45 uur is er een speciaal persmoment georganiseerd door initiatiefnemer en organisator de Stichting Uit Almelo, bij de “Slag bij Almelo“ in Magna Porta. Door de aanwezigheid van de directies van de vier genoemde scholen, willen zij het belang van dit geweldige LOB-evenement onderstrepen. De loopbaan oriëntatie is een verplicht onderdeel van het curriculum en het bezoeken van bedrijven is daar een essentieel onderdeel van. Maar dat er ruim 950 inschrijvingen zijn voor een bezoek aan een bedrijf van een van zes sectoren van de Almelo Academie, geeft aan hoe gemotiveerd leerlingen zijn om zich goed voor te bereiden op hun studiekeuze. Bij de bedrijven zien ze wat er gemaakt wordt en welke diensten verleend worden. Er wordt stil gestaan bij de carrièremogelijkheden en welke studies nodig zijn. De ervaring leert dat deze bedrijfsbezoeken een bepalende rol kunnen spelen bij de keuze voor een vervolgopleiding. U bent van harte uitgenodigd om bij dit persmoment aanwezig te zijn!