De Sint komt toch echt  naar Almelo

De Sint komt toch echt  naar Almelo

 

Alle Almelose kinderen kunnen er gerust op zijn, Sinterklaas komt dit jaar zelf naar Almelo op 13 november. Hij komt helaas niet per boot in de haven aan, maar toch kunnen  de kinderen  op vele verschillende plaatsen in de stad een glimp opvangen van de Goedheiligman.

Intocht in een koets

Hij komt op zaterdag 13 november naar Almelo. Rond 14.00 uur zal hij in de stad zijn. Hij gaat een rondtoer in een fraaie koets door het centrum maken en eindigt in het huis van Sinterklaas. De koets is beschikbaar gesteld door de Gravenruiters.

Goed bestuurlijk overleg

De organisatie rond het Sinterklaasgebeuren is in goed overleg tussen de Gemeente Almelo en Almelo Events tot stand gekomen. ‘In de haven was het veel meer een stilstaand evenement en dat kan in deze coronatijd met zoveel mensen niet.  Het is ook niet te realiseren middels  bijvoorbeeld een coronacheck’, laat voorzitter van de werkgroep Sinterklaas, Martin Kroeskop, weten. ‘Nu hebben we voor een evenement gekozen waarbij er continue doorstroming is  en dan kan een dergelijk groot gebeuren wel gerealiseerd worden’.

Het wordt een waar kinderfeest

Het belooft een  gezellig kinderfeest te worden. Vorig jaar kwam de Sint nog op een geheime plaats aan en konden de kinderen via het TV Kanaal van Aavisie de inkomst volgen. Gelukkig kunnen de kinderen de Sint echt welkom heten. Waar Sinterklaas zijn rondtoer begint en waar hij allemaal door de stad gaat, wordt in een volgend persbericht bekend gemaakt.