Kerstpakketten Nomen Nescio.

Kerstpakketten Nomen Nescio.

Stichting Nomen Nescio Almelo koestert al jaren de traditie om in de moeilijke periode van de donkere dagen voor de kerst, gezinnen die het al financieel zwaar hebben, extra te ondersteunen middels de kerstpakkettenactie. Juist in deze moeilijke tijd van de coronacrisis en stijgende kosten van boodschappen en energie hebben tal van zwaarbelaste gezinnen met jonge kinderen het extra moeilijk. De doelgroep is geselecteerd in samenwerking met de Sociale Dienst van Almelo.

Nomen Nescio Almelo betekent “ik ken de naam niet”. Deze naam is bewust gekozen omdat de stichting in de anonimiteit wil werken voor de inwoners van Almelo.

Het kerstpakket bestaat uit 25 euro aan boodschappen en een waardebon van 100 euro te besteden aan huishoudelijke artikelen bij de HEMA. Elk pakket heeft dus een waarde van 125 euro en betekent heel veel voor deze jonge gezinnen.

In een hal op het terrein van de Soweco aan de Van Riemsdijkweg 9 worden er op woensdag 15 december vanaf 10 uur 300 kerstpakketten ingepakt door een groep vrijwilligers van alle serviceclubs uit Almelo. Vanaf 16 uur komen er 40 auto’s voorrijden die de pakketten bij de gezinnen thuis gaan bezorgen. Deze mooie kerstactie is niet mogelijk zonder de inzet van fondsen, giften en de betrokkenheid van heel veel sponsoren.