In the Sportlight: Almelo On Ice

In the Sportlight: Almelo On Ice

De schaatsbaan in hartje Almelo gaat open op zaterdag 19 februari om 12.00 uur. Je kunt er elke dag terecht van 10.00 tot 21.00 uur. Een aantal tijdsblokken is gereserveerd voor scholen, maar verder is er zeker nog genoeg tijd om vrij te schaatsen. Je betaalt dan 5 euro en dat is inclusief het huren van de schaatsen. De baan is een initiatief van de gemeente Almelo en het Sportbedrijf Almelo.

De schaatsbaan is 14 meter breed en 25 meter diep en er is plek voor maximaal tachtig schaatsers tegelijk. Door de sfeervolle verlichting kan er ook ’s avonds geschaatst worden. Als de baan om 21.00 uur sluit, gaan de ijsmeesters aan de slag om de baan te onderhouden en weer klaar te maken voor de volgende dag. De schaatsbaan in de binnenstad van Almelo blijft liggen tot en met zondag 13 maart.