Boekpresentatie ‘Familiezaken zonder ruzie’ van Esther Reinders

Boekpresentatie ‘Familiezaken zonder ruzie’ van Esther Reinders

 

Schrijfster en journaliste Esther Reinders heeft vrijdag 4 maart een exemplaar van haar eerste boek ‘Familiezaken zonder ruzie’ overhandigd aan haar vader. In het boek komen 25 opvolgers, in verschillende fases van hun carrière, aan het woord over de emotionele kant van opvolging te vertellen.

Esther stond zelf ooit voor de keuze om het familiebedrijf in biomassa verbrandingsinstallaties voor de houtverwerkende industrie over te nemen. Uiteindelijk besloten zij en haar man dit niet te doen. In haar zoektocht naar steun bij deze lastige keuze vond Esther alleen informatie over hoe je een overname financieel en juridisch goed regelt.

Met het boek Familiezaken zonder ruzie laat Esther de emotionele kant van opvolging zien. Onderwerpen als talent, broers en zussen, niet meewerkende familieleden, belangen, loyaliteit, verwachtingen, niet meewerkende familieleden patronen en nog vele gevoelige thema’s krijgen in het boek de nodige aandacht.