Gemeente Almelo waarschuwt voor gewiekste online oplichters

Gemeente Almelo waarschuwt voor gewiekste online oplichters

“We zijn steeds meer online. En dat geldt ook voor online oplichters”, waarschuwt burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo. Onderzoeken laten zien dat misbruik via internet en daaraan gekoppelde criminaliteit een groeiend probleem is en steeds meer slachtoffers maakt. Reden voor de gemeente en politie om jongeren én senioren in het Mobiel Media Lab te informeren over het voorkomen van digitale oplichting en een betere bescherming tegen digitale criminaliteit.

Valse hulpvragen via Whatsapp, hacking, phishing, cyberpesten. Nu mensen steeds vaker en langer online zijn, is het extra belangrijk alert te zijn op digitale criminaliteit. Alle inwoners van 60 jaar en ouder ontvingen van burgemeester Arjen Gerritsen en teamchef Marije Castilla-Ter Beek van de Politie Twente Noord een persoonlijke brief met een uitnodiging voor een bezoek aan het Mobiel Media Lab. Deze politie-vrachtwagen stond op woensdag 23 maart tussen 9.00 en 16.00 uur op het Marktplein in Almelo. Iedereen was welkom.