Ladies’ Circle Oostenwind

Op 8 maart werd door Ladies’ Circle Oostenwind een cheque ter waarde van € 3.500,= uitgereikt aan Stichting Leergeld Almelo.

Marloes en Maaike konden met trots de opbrengst van de Kerststollenactie overhandigen aan coördinator van het Jeugdfonds Almelo Patricia Verbruggen en de voorzitter Frans Schoondermark. Onder Jeugdfonds Almelo valt niet alleen de stichting Leergeld, maar ook het Sport- en Cultuurfonds en Verjaardag in de maak.

Ladies’ Circle verkocht in december 2021 vele heerlijke kerststollen, chocolade en bonbons, die tegen kostprijs door de Almelose banketbakker Otten ter beschikking werden gesteld. Door de inzet van de leden van de Ladies’ Circle Oostenwind kon een geweldig resultaat worden bereikt.

De voorzitter liet weten met grote dank de gift te aanvaarden. Het bestuur zal de donatie inzetten om kinderen in situaties waarin er te weinig geld is, te ondersteunen bij hun schooluitgaven. Zo lukt het Leergeld om steeds meer kinderen te bereiken en, daar waar nodig, te steunen met schooltassen, rekenmachines, laptops en dergelijke. Om de tweedeling in onze maatschappij tegen te helpen gaan, kiest Leergeld er in het komende jaar ook voor om kinderen extra bijles, een cursus typen of studiebegeleiding te laten volgen. Juist deze groep kinderen kan daar veel baat bij hebben.