Fotograaf Rob Nijhuis brengt een ode aan de imperfectie

Rob Nijhuis

Toen ik Marloes Kreijkes, mijn eerste prachtige model met wijnvlek, tegenkwam in de Albert Heijn heb ik de stoute schoenen aangetrokken en haar benaderd voor een shoot  In mijn foto’s probeer ik de imperfectie terug te laten komen (veelal met hulp van het model) in een ander gedeelte van de foto. Ik wil dat de modellen krachtig op de foto staan en dat ze uiteindelijk zelf de foto kiezen. Ik ben slechts de fotograaf die het technische gedeelte doet samen met een jong team bestaande uit Demi Kattenpoel (make-up artist), Britt Derkink en Fleur Wind (kapsters).De foto’s worden 1 bij 1 meter afgedrukt op een aluminium plaat waardoor de foto ook echt binnenkomt als je er naar kijkt.”Na deze expositie is het project nog niet ten einde, zijn uiteindelijke doel: 50 modellen fotograferen en daar een groot koffietafelboek van uitgeven. De opbrengst van dat boek gaat geheel naar het Fonds Onderzoek Huidziekten.

De expositie is vanaf woensdag 9 maart te bewonderen in het Huis van Katoen en Nu, aan de nieuwe havenkom in het centrum van Almelo.
Openingstijden woensdag t/m zaterdag, van 11 tot 17 uur, toegang gratis.
Op zaterdag 26 maart is Rob Nijhuis van 12 tot 17 uur zelf aanwezig om uitleg te geven bij de foto’s.