De eerste Almelo Allee loop

De term ‘de Almelose groene longen’ spreekt inmiddels boekdelen. De inwoner van Almelo en omgeving krijgt de kans op een sportieve manier het unieke landgoed van de Graaf van Rechteren van Limpurg te ontdekken. Met respect voor de natuur wordt op 21 september het groen benut om actief te recreëren. Niet alleen de duursporter maar ook gezinnen met kinderen zijn die dag van harte welkom om op zijn of haar manier aan Allee deel te nemen. Dit Almelo Allee gevoel heeft geresulteerd in een breed sportief aanbod.

Almelo Allee, een stichting in oprichting, organiseert op 21 september 2014 een nieuw, groot en groen sportevenement in Almelo. Op deze dag kunnen deelnemers wandelen, fietsen of hardlopen rondom en in de groene long’. Deze zondag zal in het teken staan van de verbinding met de stad en het platteland. Samen actief en sportief in de mooie natuur van Almelo.

Deelnemers van Almelo Allee starten en finishen bij Het Sportpark in Almelo aan de Sluiskade Noorzijde 126. De route zal o.a. langs Landgoed Huize Almelo leiden, dat deze dag beschikbaar is voor sportieve doeleinden. Hardlopers kunnen deelnemen aan de 5 km, de 10 km of de halve marathon. Voor fietsers de keuze uit een 80 km tour of een 25 of 40 km tocht. Voor wandelaars wordt een route van 5 en 10 km uitgezet in de directe omgeving van de Graven Allee. Tijdens de fiets- en wandeltocht kunt u een bezoek brengen aan de boerderij van de familie Hammink en kunt u informatie krijgen over de omgeving van de mensen van het Natuurhus.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.