Het jaarlijkse Oogstfestival in het Doepark

Natuurhus Almelo hield op zondagmiddag 9 oktober in het Doepark de Hagen het jaarlijkse Oogstfestival.

Almelo – Het Natuurhus organiseert dit gezellige festival om de oogst uit de moestuin van het Doepark te vieren. Er worden allerlei lokale ambachtelijke en kunstzinnige producten aangeboden. Zo zijn de plaatselijke bierbrouwerij en wijngaard erbij en is er een kraam met creaties van wol. Ook zijn er informatiestands van de groene verenigingen van het Natuurhus. Voor de kinderen worden leuke activiteiten georganiseerd. Ze kunnen bijvoorbeeld creatieve natuuropdrachtjes doen met de Scharrelkids van het IVN.

Verder wordt de dorsvlegel ter hand genomen voor een demonstratie traditioneel dorsen van graan. En natuurlijk zijn er diverse lekkernijen te verkrijgen, bij het Natuurhus en bij de etenskraampjes. Daarbij zorgen onder andere het Zwingkoor en jong Almelo’s talent voor de muzikale omlijsting. Het Oogstfestival vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur in Doepark de Hagen aan de Hagenborgh 4.
Stichting Natuurhus fungeert als centrum voor natuur, milieu, duurzaamheid en educatie. Het is een samenwerking tussen IVN, KNNV, Nivon, ‘t Iemenschoer, Groei & Bloei en AstronA.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.