Voorbereiding Nomen Nescio voor kerstpakkettenactie in Almelo in volle gang

Voorbereiding Nomen Nescio voor kerstpakkettenactie in Almelo in volle gang

ALMELO – Stichting Nomen Nescio is al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de jaarlijkse kerstpakkettenactie. Met de actie ondersteunt de stichting gezinnen die het financieel zwaar hebben en zodoende geen geld hebben voor een fatsoenlijk kerstfeest

Voor de actie richt Nomen Nescio zich met name op 1-ouder gezinnen in Almelo. Vooral de ouders die al langer dan vier jaar in de bijstand zitten. Die gezinnen worden door de Sociale Dienst geselecteerd en zij krijgen van de stichting een kerstpakket met daarin 40 euro aan boodschappen en een waardebon van 100 euro, te besteden aan huishoudelijke artikelen bij de Hema. Net als andere jaren helpen leden van de verschillende serviceclubs die actief zijn in de gemeente Almelo mee met het inpakken van de pakketten en de bezorging. Aangezien de stichtingsnaam Nomen Nescio staat voor ‘ik ken de naam niet’ gebeurt dat allemaal zoveel mogelijk anoniem.

Dit jaar maakte Nomen Nescio 250 gezinnen blij met de kerstpakketten. De stichting is niet alleen actief rond de kerstperiode. Het hele jaar door ondersteunen de vrijwilligers bijstandsgezinnen die acuut hulp nodig hebben. Meer informatie is te vinden op de website van Nomen Nescio: www.nomennescioalmelo.nl of per e-mail: [email protected].

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.