Rolstoelrondje binnenstad voor meer bewustwording

Rolstoelrondje binnenstad voor meer bewustwording

Een winkel of horecagelegenheid binnenstappen, voor de meeste mensen is dat de gewoonste zaak van de wereld. Maar hoe anders is het als je in een scootmobiel zit, rolstoelgebonden bent of een visuele beperking hebt? Stichting Almelo Toegankelijk neemt deze vrijdag twee mensen zonder beperkingen mee in de wereld van mensen met een beperking.

Stichting Almelo Toegankelijk wil bewustwording realiseren, maar ook praktisch meedenken om Almelo zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen met een beperking. “Dat past bij de inclusieve stad die Almelo graag wil zijn”, zegt voorzitter Joost Konijnenbelt. De stichting heeft Lieneke Bolhuis en Anoek de Jong bereid gevonden om deze vrijdag in een rolstoel te gaan zitten en zo door de binnenstad te gaan. “Ze zullen zien dat er veel goed gaat, maar dat er soms ook kleine obstakels zijn die maken dat je ergens niet naar binnen kunt”, aldus Joost Konijnenbelt.

Als voorbeeld van wat bewustwording kan doen noemt Konijnenbelt 1up Men’s hair – Barbershop in de Grotestraat Zuid. “Daar is één plek waar geen vaste stoel staat en waar je dus met een rolstoel voor de spiegel plaats kunt nemen om geknipt en geschoren te worden.”

Met de actie wil Stichting Almelo Toegankelijk mensen bewust maken van waar je met een beperking tegenaan kunt lopen, of rijden. Joost Konijnenbelt: “Pas als je zelf iets ervaren hebt, besef je dat een kleine aanpassing soms een wereld van verschil betekent voor anderen. Dat willen we aanjagen!”

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.