historisch stripboek ‘De optocht’ uitgereikt

Eerste exemplaren historisch stripboek ‘De optocht’ uitgereikt

ALMELO – In bijzijn van leerlingen uit groep 7 en 8 heeft wethouder Overmeen-Bakhuis van cultuur het eerste exemplaar van het stripboek ‘De optocht’ ontvangen. Daarna ontvingen de leerlingen ook allemaal een exemplaar. Het historisch stripboek is een initiatief van Stichting Hofkeshuis.

Arend Jan Woittiez schreef het script voor het stripboek, Miel Westenberg heeft alles gecheckt op historische juistheden en Menno Dimitri Ouderkerk heeft de educatieve aspecten bewaakt en contact onderhouden met de basisscholen. Cartoonist/illustrator Theo Bennes maakte de 48 pagina’s met tekeningen en tekst.

Het verhaal van ‘De optocht’ gaat over de 14-jarige Tom uit 2020, die via een tijdmachine terug in de tijd reist en in het Almelo van 1783 aankomt. Daar ontmoet hij de zoon van Egbert Hofkes, Lambert die net zo oud is als hijzelf. Onder de indruk van de wandschildering en het verhaal, volgen er spannende avonturen.

Het stripboek ‘De optocht’ wordt verspreid onder de leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs in Almelo. Een lesbrief en extra historische informatie komen te staan op de site www.romeineninalmelo.nl. Het stripboek is ook verkrijgbaar voor € 9,95 bij de boekhandels en infopunt van Almelo promotie winkel.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.