Koningin Máxima opent nieuw hoofdkantoor van Qredits

Koningin Máxima opent nieuw hoofdkantoor van Qredits

Hare Majesteit Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, opende dinsdag 27 juni het nieuwe hoofdkantoor van Qredits in Almelo. Deze non-profitorganisatie verstrekt leningen, biedt coaching en geeft trainingen aan (startende) mkb-ondernemers. Het thema voor de opening is ‘Mkb helpen verduurzamen’.

De bijeenkomst werd ingeleid door de algemeen directeur met een korte terugblik op het ontstaan van de organisatie en de huidige activiteiten. Qredits verstrekt leningen tot 250.000 euro aan ondernemers die geen toegang hebben tot financiering bij reguliere banken. De lening kan worden gecombineerd met een coachingstraject, wat bijdraagt aan betere kansen op een succesvolle (door)start van het bedrijf. Daarnaast biedt de organisatie diverse (online) trainingen en handvatten aan om ondernemerschap te bevorderen. Sinds de oprichting in 2009 zijn 35.000 leningen verstrekt voor een totaalbedrag van 725 miljoen euro. Na 3 jaar heeft 92% van de ondernemers nog een actief bedrijf en zijn er 66.000 nieuwe banen gecreëerd. Qredits heeft ook vestigingen op de zes eilanden in Caribisch deel van het Koninkrijk waarbij de activiteiten zijn afgestemd op de lokale behoeften.

Na de opening van het nieuwe pand kreeg Koningin Máxima een rondleiding en sprak zij met ondernemers die duurzame producten ontwikkeld hebben. Ook is zij bij een gesprek met ondernemers die hun ervaringen delen met verduurzaming en de MKB Duurzaamheidslening. Deze lening is een recent initiatief van Qredits, Energiefonds Overijssel en de provincie om verduurzaming van het mkb in Overijssel te stimuleren. Zestig ondernemers hebben inmiddels een lening.

Tot slot sprak Koningin Máxima met bestuurders van diverse provincies en vertegenwoordigers van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) over een onderzoek van adviesbureau KplusV naar stimulering van verduurzaming van het mkb. Dit is ook één van de thema’s waar het Nederlands Comité voor Ondernemerschap (Comité) zich mee bezighoudt.

Qredits is opgericht op advies van het Comité – destijds de Raad voor Microfinanciering – om mkb-ondernemers te helpen die bij reguliere banken niet in aanmerking kwamen voor een lening. Het Comité is ingesteld door het ministerie van EZK om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Jaarlijks wordt het Jaarbericht Staat van het mkb (www.staatvanhetmkb.nl) uitgebracht met aandacht voor thema’s die belangrijk zijn voor groei en ontwikkeling van het mkb, zoals financiering, verduurzaming, digitalisering en dienstverlening van de overheid.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.