8 Almelose krijgen een lintje.

8 Almelose krijgen een lintje.

Acht Almeloërs beleefden vrijdagmorgen in het stadhuis hun eigen koninklijke euforie. Ze kregen door burgemeester Mirjam van ’t Veld een lintje opgespeld. En werden lid in de Orde van Oranje-Nassau. Als waardering voor hun verdiensten in de samenleving.

Zelf werd ik vandaag verrast door een koninklijke onderscheiding.  Niets vermoedend ging ik vandaag naar het gemeentehuis om voor de twentsefotosite.nl, foto’s te maken. Eenmaal binnen in het stadhuis werd mij verteld dat ik vandaag mijn camera in de tas kon laten zitten. Totaal verbaasd had ik toen pas door dat ik één van de gedecoreerde zou zijn, voor mijn werk als amateurfotograaf.

De overige gedecoreerde waren;

Het echtpaar Van Harlingen die zich inzetten voor de wijkgemeente NOACH van de protestantse kerk in Almelo.

Tjamme Kamst is adviseur én informatiebron voor raadsleden en kandidaten in het stadhuis. En voor inwoners die iets onder de aandacht willen brengen bij de gemeenteraad.

Koos van Leeuwen. Maatschappelijk werk is de rode draad in zijn leven. Bij de pedagogische dienste SPD en het project MEE dat mensen met een beperking bij de samenleving betrekt.

Farid Massoud maakt zich sterk voor een klik tussen de Nederlandse en Arabische wereld. Om bruggen tussen moslims, christenen, hindoes en humanisten te slaan. Hij maakt vluchtelingen bekend met Nederlandse normen en waarden.

Het echtpaar Van Vilsteren. Zijn actief voor de St. Jorisparochie, doen diaconaal werk voor het bisdom en zetten zich in voor het jongerenwerk van de parochie.

 

Later op de vrijdag kreeg ook Rineke Gieske-Mastenbroek thuis haar lintje.

 Ze was namens haar partij D66 zes jaar wethouder in Haarlem. Bijna tien jaar lang zwaaide Rie Mastenbroek de scepter over het Rode Kruis Twente.

Fotoreportage door Roel Immink.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.