Raad verdiept zich in dak- en thuisloosheid

Raad verdiept zich in dak- en thuisloosheid

Een tiental raadsleden heeft zaterdagmorgen een rondje door de binnenstad gemaakt om met professionele en ervaringsdeskundigen in gesprek te gaan over dak- en thuisloosheid. Een toch die begon bij Inloop aan de Aa van Thuisteam Twente en leidde langs enkele ‘hangplekken’, de nachtopvang en dagactiviteiten van Humanitas onder Dak en de inloop en medicatiepost van Tactus Verslavingszorg.

De ervaringsdeskundigen gaven de raadsleden, ambtenaren en wethouder mee dat het belangrijk is om vooral naar de mens te kijken  en niet naar de problemen van iemand. Door professionals werd gepleit voor meer diversiteit in huisvesting, want niet iedereen wil op dezelfde manier als wat gemiddeld is wonen, meedoen en leven. Wethouder Van Mierlo benoemde dat het niet allemaal vanzelf gaat, maar dat er wel veel gaande is. Onder meer verwees hij naar het deze week gepresenteerde plan om een tiental ‘Skæve huse’ in Almelo te realiseren.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.